Nestkast 2019

Update:

29 maart: eerste overnachting in de nestkast
1 april: nee, geen grap, we lijken echt twee eitjes te zien, maar, 100% zeker zijn we er niet van.
23 april, de eitjes komen uit, alle tien.

In de daarop volgende dagen zien we pa en ma druk met voeren van de kleintjes. Langzaam krijgen ze vorm, kleur en veertjes.
3 mei: stil. Niemand beweegt meer. We kunnen op de beelden terug kijken dat er avonds nog beweging is in het nest tot in ieder geval middernacht, maar als ochtends de ouders komen met voer, reageert niemand. Roerloos. Pa (of ma) besluit de vorm zelf op te eten, en vertrekt. Voor goed dit keer. Een treurig einde van dit nest.

zie ook het bericht van vorig jaar hoe lang het toen allemaal duurde.

Eindelijk. De nieuwe nestkast is voor het eerst betreden door de koolmees. Het seizoen 2019 lijkt daarmee een mooi start te maken in deze nieuwe nestkast. Nieuwe kast, nieuwe camera. Dit jaar, jaargang 4, hebben we de camera toch weer recht boven het nest gemonteerd. We gaan ervoor dat we live beelden gaan streamen via onze Raspberry Pi zodra de koolmees dagelijks terug komt in de kast om zijn nest te bouwen.

De live stream op youtube is hier te vinden, als we online zijn.

We zijn offline…..

We proberen met deze nestkast vanaf het moment dat het nest gebouwd wordt tot en met het uitvliegen online te hebben. Voor de technici/nerds onder ons: de ip camera is er eentje uit China (via AliExpress), en wordt door een Raspberry Pi via het ffmpeg naar Youtube verzonden.

De nestkast voor de koolmees. Met houthok en schoorsteen…..
  • Aperture: ƒ/1.8
  • Focal length: 3.99mm
  • ISO: 40
  • Shutter speed: 1/20s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *