Nestkast 2019

Update:

29 maart: eerste overnachting in de nestkast
1 april: nee, geen grap, we lijken echt twee eitjes te zien, maar, 100% zeker zijn we er niet van.


zie ook het bericht van vorig jaar hoe lang het toen allemaal duurde.

Eindelijk. De nieuwe nestkast is voor het eerst betreden door de koolmees. Het seizoen 2019 lijkt daarmee een mooi start te maken in deze nieuwe nestkast. Nieuwe kast, nieuwe camera. Dit jaar, jaargang 4, hebben we de camera toch weer recht boven het nest gemonteerd. We gaan ervoor dat we live beelden gaan streamen via onze Raspberry Pi zodra de koolmees dagelijks terug komt in de kast om zijn nest te bouwen.

De live stream op youtube is hier te vinden, als we online zijn. We proberen met deze nestkast vanaf het moment dat het nest gebouwd wordt tot en met het uitvliegen online te hebben. Voor de technici/nerds onder ons: de ip camera is er eentje uit China (via AliExpress), en wordt door een Raspberry Pi via het ffmpeg naar Youtube verzonden.

De nestkast voor de koolmees. Met houthok en schoorsteen…..
  • Aperture: ƒ/1.8
  • Focal length: 3.99mm
  • ISO: 40
  • Shutter speed: 1/20s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *