Kleine kinderen worden groot, koolmeesjes vliegen uit

Koolmees kijkt dag voor uitvliegen even naar buiten
Koolmees kijkt dag voor uitvliegen even naar buiten

Het is dag 20. Precies dag twintig. De kenners hadden gelijk.
Al vroeg in de ochtend lijken de koolmeesjes drukker dan normaal. Eenmaal wakker kijken we dan toch maar even op de webcam. Hé, we missen er twee!

Amper wakker trekken we een dikke trui aan, pakken we de (stond al klaar) camera met statief en stellen we ons in de buurt van de nestkast op. We hebben geluk, want de andere vier zien we van dichtbij vertrekken. Tussendoor horen we pa en ma de vier nog luid en duidelijk roepen. Prachtig gezicht. En, als er twee kouwen in de buurt komen, begint pa echt even herrie te maken om te imponeren.
Ergens tussen 6:30 en 7:30 uur zijn alle zes de koolmezen uitgevlogen. Kleine kinderen worden groot.

Vanaf dag 1 hebben we geluk gehad, want vanaf het eerste moment dat de nestkast hangt, is er een koolmees geweest. En nu? Nu is die kast leeg. Echt dagelijks hebben we gekeken, vanaf het werk, vanaf vakantie, vanaf elke gekke plek die je kan bedenken. Dat ritueel gaan we missen….op naar het volgende experiment. Uilenkast? Egel? Wie weet…..

Hieronder de video van meesje 4 en 5. Nummertje 4 heeft een tijdje getwijfeld ook al voor dit fragment, waarschijnlijk dat zijn broertje daarom ook direct daarna het net uitvliegt.

  • Aperture: ƒ/6.3
  • Focal length: 152mm
  • ISO: 1250
  • Shutter speed: 1/250s